Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το 22ο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς


Οι ΕΝ.ΔΗΜΟ. πιστεύουμε ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει άποψηκαι αυτή να εκφράζεται όσο το δυνατό πιο αντιπροσωπευτικά απο τους δημοτικούς συμβούλους. Η σωστή εκπροσώπηση συνεπάγεται μόνο απο την μέγιστη κοινωνική αποδοχή μιας απόφασης. Οι προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του εκάστοτε συμβούλου θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν οσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας γίνεται.
Γι αυτό όταν έχουμε τις εισηγήσεις των θεμάτων εγκαίρως (όπως σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο) μπορούμε να διοργανώνουμε ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις και ο κάθε δημότης να καταθέτει τις παρατηρήσεις του.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση έχει το πλεονέκτημα της ταχύτητας συλλογής παρατηρήσεων και προτάσεων, όσο και την ουσιατικότητα, αφού δεν παρατηρείται το φαινόμενο "μιλάμε όλοι μαζί" ,που γίνεται συνήθως σε ανοιχτές συσκέψεις ή την παραβίαση της αρχής της ισηγορίας σε έναν δημοκρατικό διάλογο (δηλ. κάποιος να μιλάει για μεγάλο χρονικό διάστημα εις βάρος των υπολοίπων). Επιπλέον οι απόψεις είναι πιο συγκροτημένες λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική έρευνα και εμπειρία του καθενός, με καλύτερα δομημένο τρόπο γραφής (αφού μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας)


Μπορείτε να συζητάτε τόσο στο chat room αυτού εδώ του blog, η ακόμα καλύτερα σε μορφή σχολίων στο facebook (πιέστε εδώ για μετάβαση στη σελίδα του facebook)
Τα θέματα του 22ου Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ως εξής
(πιέστε πάνω στο θέμα για να δείτε την εισήγηση που το συνοδεύει)
2. Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Καστοριάς έτους 2015. (Σχετ. Εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής) 
     5. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση,του δημοτικού ακινήτου, ΠολιτιστικούΚέντρου Ν. Οικισμού Κορεστείων, στοΤμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστείωντης Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς -Τροποποίηση της αριθμ. 395/12 προγενέστερηςαπόφασης του Δημ. Συμβουλίου . (Σχετ..Εισήγηση Προέδρου Δ.Σ.)
   10. Τροποποίηση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ” «Δημ. Μπαιρακτάρης και Σουλτάνα Πετσάλνικου –Μπαιρακτάρη» (Σχετ. Απόφαση Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ.).
     13. Εγκριση ή μη εκμίσθωσης χώρου (γραφείο) δημοτικού ακινήτου στη Δ.Κ. Μεσοποταμίας. (Σχετ απόφαση Συμβουλίου Δ.Κ. Μεσοποταμίας).

Τα θέματα που λείπουν είναι κυρίως διαδικαστικά. Το πρόγραμμα τεχνικών έργων και τα ποσά που προϋπολογίζονται, είναι το σημαντικότερο ίσως απο τα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου